(1)- ALKOL KULLANIM ALIŞKANLIĞI

Dikkat! Bu yazı, Alkolün bırakılması ve/veya ölçülü kullanım iradesi kazanılmasıyla ilgilidir. Alkol kullanım sorununuz yoksa, lütfen okumak için vakit kaybetmeyiniz!

Eğer sorununuz varsa ve gerçekten çözmek istiyorsanız; alkol Alışkanlığıyla ilgili diğer yazılarımızı da açık bir zihinle okuyunuz. Hepsi bir bütündür ve Size mantıklı bir çözüm sunuyor. Bu yöntemle alkol sorunu en kısa sürede Zihninizde çözülür ve biter…

 

MEVCUT DURUM!

Alkol kullanan milyonlarca kişi var. Ufak ufak başlayan, sosyal bir Alışkanlıktır.  Yerinde, tadında ve dozunda bilinçli içildiğinde sorun değil. Kullanım dozu ve sıklığı tolerans sınırlarını aşmaya başladığında, kronik bir soruna dönüşüyor. Eğer Alkol kullanımı kişi ve çevresi için problem oluşturmaya başlamış ise, çözüm için mutlaka profesyonel bir destek almak gerekir. İyi de, bu kim olacak, nasıl olacak?

Sorunu çözmek için çok farklı anlayış, öneri ve yaklaşım olduğunu ilgilenenler bilir. Bırakma sözü, yemin, tövbe, namaza başlamak, hocalara gitmek, umreye/ hacca gitmek, bir öğretiye bağlanmak, ilaçlı tedaviler, klinik tedaviler, bitkisel kürler, kişiyi dışlamak, kısıtlamak, çevreden uzaklaş(tır)mak, boşa(n)mak, ortamları terk etmek ve türlü çeşitli daha niceleri… Çözüm kadar, çözümsüzlük/ çaresizlik de var.

Alkol kullanım sorunu, Tıbben “Madde Bağımlılığı” kapsamında değerlendiriliyor. “Tedavi edilemeyen Beyinsel bir hastalık” olarak kabul ediliyor.

Bu tıbbi tanımı Doğru ve Geçerli kabul edince ne oluyor, bir bakalım;

  1. Alkolle sorunu olan kişiler “Madde Bağımlısı” kabul ediliyor.
  2. “Tedavi edilemeyen Beyinsel bir hastalık” sahibi kabul ediliyor.
  3. Tedavi için mutlaka ilaç kullanımı zorunlu kabul ediliyor.
  4. Ortalama 1-2 Ay yatarak tedavi öneriliyor. Fakat sonuç garantisi verilemiyor.
  5. Bir kez bu teşhis/ damga vurulmuş kişiler, alkol kullanımı konusunda Ömür Boyu şüpheli, güvenilmez sanık olarak kabul ve ilan ediliyor…

Burada çok mantıksız bir durum VAR. Kapalı devre bir çözümsüzlük kısırdöngüsü VAR. Sizce de öyle değil mi? Çünkü tanı ve tedavi birbirini desteklemiyor, bariz bir çelişki VAR. Çözüm umudu baştan YOK edilmiş. “Tedavi edilemeyen Beyinsel bir hastalık”, zaten tedavi E-Dİ-LE-MEZ.

O halde “alkol tedavisi” sözünün anlamı ne? Kullanılan ilaçların amacı ne, yan etkileri ne olacak? Bütün bunlar, tüm insanlığı çözümsüzlüğe mahkûm etmek değil midir?

“Adsız Alkolikler” her toplantılarında; 30 yıldan beri alkol kullanmayan bir kişi dahi olsa, “Ben bir Bağımlıyım” demeden konuşmaya başlamaz. Çünkü alkol kullanmış olmak, “Bağımlılık” denen “Beyinsel Hastalığa” sahip olmak demektir. Durum ölene kadar devam eder. Tedavi oldum, bıraktım yoktur. Asla kendine güvenme diyorlar… Neden? Çünkü Tıp otoriteleri tanıyı böyle koymuş, onlar da bunu kabul etmiş. Peki ya bu tanı Doğru ve Geçerli değilse??? Acaba çözümsüzlüğün çıkış noktası, tedavi edilemeyen ifadesinin kendisi olabilir mi???

 

ANLAYIŞ FARKLI, ÇÖZÜM NET!

Alanda çalışan Klinik Psikolog olarak, bu sorunu farklı bir bakış açısıyla ele alıyoruz. 4İ Terapi Felsefesi ışığında ve BİBSON® YÖNTEMİ rehberliğinde NET bir çözüm sunuyoruz. Şöyle ki;

Kaç yıldan beri ne tür alkol kullanılırsa kullanılsın, kullanım sıklığı ve miktarı ne olursa olsun, olay sadece bir “ALIŞKANLIK” olayıdır. “Bağımlılık” derecesinde olsa dahi; sorun özü, temeli ve kökeni itibariyle yalın bir “ALIŞKANLIK” olgusudur. Bütün Alışkanlıklar gibi sıradan, ama sorun yumağı haline gelmiş bir Alışkanlıktır. Çünkü sorun sadece alkol kullanımı değil, işin içinde kişinin tüm Bilinçaltı sorunları da vardır. Her insanın kendine göre dert ettiği şeyler vardır. Asıl mesele burasıdır.

Sorunu -Alışkanlığa- indirgeyince ne fark eder ki” diyenler çıkabilir. Biz de cevabımızı veririz. “Doğru ve geçerli tanım, çözüm getirendir!” Bilimsel ve mantıksal kural budur.

Bize göre, “Alkol kullanmak, yönetilebilir bir Alışkanlıktır.” Nokta!

Alkol Kullanım Alışkanlığı; 15-20 günlük zaman aralığına yayılan, ortalama 20-40 saatlik süreçte gerçekleşen, yoğun ve etkin, bireysel gelişim ve koçluk içeren, terapi özlü interaktif bir çalışmayla BIRAKILABİLİR. Eğer kişi istiyorsa, ölçülü kullanım iradesi de kazanılabilir. Çünkü her Alışkanlık gibi, alkol kullanımı da yönetilebilir bir Alışkanlıktır. Artık çözümsüzlük değil, NET çözüm var. Her şey mümkün, tabii ki bilen ve yapabilen için. İddiamız budur…

Bu iddiayı neye dayanarak söylüyoruz? Belirtelim…

  • 40 yıllık mesleki uygulama pratiği ve deneyimine dayanarak söylüyoruz…
  • 24 yıllık uygulama geçmişi olan BİBSON® Alışkanlık Değişim Yöntemi ve Alışkanlık Yasası’na dayanarak söylüyoruz…
  • 4İ Terapi Felsefesi”nin ürünleri olan; Zihnin Fabrika Ayarları, Muhteşem Akıl, Dikkatin Gücü ve Kalitesi, Sigara ve Alışkanlık Yasaları… gibi kaynak kitaplarımızda ortaya koyduğumuz özgün bilgilerin etkin gücüne dayanarak söylüyoruz…
  • Gözlem, tespit ve de uzun yıllar boyunca alkol kullanan insanlarla yaptığımız somut çalışma sonuçlarına dayanarak söylüyoruz…
  • Sosyal içici” diye bilinen ya da ayda yılda bir “Kontrollü içici” olan milyonlarca kişi VAR. Bunların Varlığı, Bizim tanımın Doğru ve Geçerli olduğunu ispat etmeye yeter. “Alkol kullanımı, yönetilebilir bir Alışkanlıktır.” Eğer bunu yapabilen milyonlarca kişi VAR ise, isteyen bunu yapmanın yolunu öğrenir ve uygulayabilir. Bunu söylüyoruz…
  • Az da olsa, yaşanan şöyle bir gerçek de var: Yıllarca aşırı ve sürekli alkol kullanmış, birçok kez çeşitli yöntemlerle bırakıp tekrar başlamış, sonunda “umutsuz vaka” ilan edilmiş kişiler; adeta hidayete erercesine bir anda kendiliğinden alkol kullanmayı bırakmıştır. Hayatı boyunca da bir daha sorun olmamıştır. Yani, alkol kullanma Alışkanlığını yönetebilir duruma gelmiştir. “Eğer bir şeyi bir kişi yapabilmiş ise, isteyen diğer kişiler de yapabilir.” Bu bir Evren Yasadır. Bu yasa bırakma yolunu herkese açıyor. Biz bunu söylüyoruz…

Mesleki sorumluluk gereği, işimiz sorunlara çözüm üretmektir. “İmkânsız, yapılamaz, asla mümkün değil” gibi sözlerle kişilerin zihnini kilitlemek doğru değil… Çözüm VAR!

Eğer Sizin ya da bir yakınınızın alkol kullanımıyla sorunu varsa,

BİBSON® YÖNTEMİ’nden destek alabilirsiniz…

Sitemizin ilgili bölümlerini okuyun, inceleyin, araştırın; Bilinçli karar verin!

Şimdi (2)-“BİBSON® ve Alkol” yazımızı okumanızı öneriyoruz…!