5 ÖNEMLİ BIRAKMA GEREKÇESİ

Severek/ zevk alarak sigara içen bir insan, sigarasız bir yaşamın; anlamsız, zevksiz ve can sıkıcı olacağını düşünür. Bu nedenle bütün olumsuzluklarına rağmen, ölümüne de olsa içmeye devam eder. Çünkü insan AKLI her karar için en az bir sağlam gerekçe ARAR. İçmek için de, bırakmak için de gerekçe BULUR…

O halde haydi gelin mantıklı ve gerçekçi bırakma gerekçeleri bulalım. Bu zararlı Alışkanlığı bırakmanın ilk adımını birlikte atalım. Gerekçe ne kadar sağlam ve geçerli ise; bırakma kararı o kadar kolay, hızlı ve etkili OLUR…

İŞTE SİZE 5 ÖNEMLİ BIRAKMA GEREKÇESİ

  1. BEDEN SAĞLIĞI
  2. ZİHİN SAĞLIĞI
  3. RUHSAL BÜTÜNLÜK
  4. İNSANLIK BİLİNCİ
  5. AİLE BÜTÇESİ

 

  1. BEDEN SAĞLIĞI

Her madde (burada Tütün) vasfını icra eder!” Evrensel Yasa budur. “Bana bir şey yapmıyor, zararını görmedim, zaten az içiyorum, içime çekmiyorum, ilerde bırakırım…” türündeki tüm düşünceler boş teselli ve kaçıştır.

Sevdiğimiz nice insan tütün dumanı kurbanı olmuş, genç sayılabilecek yaşlarda ıstıraplı dönemler sonunda hayata veda etmiştir. Tütün görevini icra eder; damarları daraltır ve tıkar, hücre yapısını ve organları bozar, hasta ve perişan eder. O bir vitamin değil, etkili bir zehirdir. En az 52 çeşit hastalık yaptığı biliniyor, bu tıbben belgelenmiştir.

Sağlık değerli hazine, peşin sermayedir. Sigara dumanı gibi boşa savurmayın!

İçtiğiniz her sigarada zehir tadını hissedin. Bilinçaltınız bırakmaya hazır olur…

  1. ZİHİN SAĞLIĞI

Genellikle Merak ve Özenti ile erken yaşlarda sigara içmeye başlanır. Alışkanlık haline geldiğinde bunun adı “zevk için içmek” olur. Yakın çevrede içen insanlar da vardır, yoksa bile teşvik edilir. Çünkü aynı Alışkanlığı paylaşmak sosyalleşmeyi de kolaylaştırır. Bu noktaya kadar sorun yok, hava hoştur.

Fakat kısa zaman içinde, her tür psikolojik ve hatta ekonomik sorunların yarattığı tüm sıkıntıların sigara içerek azalacağı inancı oluşur Bilinçaltında. İşte zihin sağlığının bozulmaya başlama noktası burasıdır.

Bu inanç zaman içinde; irade zayıflaması, çaresizlik duyguları yaratmaya başlar. Özgüven ve Özbenlik duygusu zayıflar. Bunu hisseden insan daha çok sigaraya sarılır. Çünkü sigara içmek, “çaresizliğin çaresi” konumuna getirilmiştir Bilinçaltı tarafından. Kısırdöngü başlamıştır, geçmiş olsun…

İşte sigara Alışkanlığını bırakmanın güçlüğü de, zayıflamış Zihin/İrade yapısından kaynaklanıyor. Nikotin bağımlılığından falan değil.

Bu nedenle BİBSON® YÖNTEMİ; önce zihin kontrolünü öğretir, iradeyi güçlendirir ve Alışkanlığın bırakılmasını böylece sağlar. Zihinsel kısırdöngü kırılır, zihin sağlığı yerine gelir.

Sigara içmediğiniz anlarda iradenizin gücünü hissedin. Bilinçaltınız bırakmaya hazır olur…

  1. RUHSAL BÜTÜNLÜK

Ruhsallık; insanın kendi iç ve dış Doğasına karşı duyarlı ve sorumlu olmasıdır. Sadece kendi şahsı için değil, yaşamın Bütünü için kendini sorumlu hissetmesidir. Evrenin, Tek ve Bütün Bir Varlık olduğunun Bilinciyle yaşamaktır.

Bu bilince ulaşan insan, sigara içerek kendine, dolayısıyla da Evrene zarar verdiğini hisseder. Ruhsal öğretilerle ilgilenenlerin kendiliğinden sigara içme isteğinin yok olması bu nedenledir.

Sigara içtiğinde, Ruhsal Bütünlük Bilincine zıt bir davranış sergilemiş olur. Bu yüzden, sigara içerken, içi huzurlu olmaz. Huzur, mutluluktan da önemlidir.

Sigara içince huzursuz, içmeyince huzurlu hissedin. Bilinçaltınız bırakmaya hazır olur…

  1. İNSANLIK BİLİNCİ

İnsanoğlu yeryüzünün en Akıllı, en yetenekli ve en geniş Bilincine sahip Varlığıdır. Kâinata sahiplik ve yöneticilik için yaratılmış iken; sigara/tütün gibi basit bir nesneye muhtaç ederek acizlik içine düşürür kendini.

Sigara içme Alışkanlığı, İnsanın özyapısına ve büyüklüğüne uyan bir tutum değildir. Özyapısının büyüklüğünü ve gücünü yaşayabilmek için, her Bilinçli İnsan bu Alışkanlığa bir an önce SON vermelidir ki,  gerçek makamına otursun.

Sigara içmediğinizde Bilincinizin genişlediğini hissedin. Bilinçaltınız bırakmaya hazır olur…

  1. AİLE BÜTÇESİ

Bir paket sigara 20 TL. Günde bir paket içen biri, her ay 600 TL bedel ödüyor. Yıllık 7.200 TL eder. 10-20 yılda bu paralar tasarrufa yöneltilse neler olmaz ki…

Asgari ücret (2019) 2.020 TL idi. Sigaraya ödenen 600 TL, aylık gelirin %30 eder. Sigara bırakılmadığı sürece her Ay sabit giderdir bu. Ailede birden çok sigara içen varsa, eş ve çocuklar da sigara içiyorsa; aile bütçesi sürekli açık verir, borçlanma başlar. Maalesef böyle birçok aile var. Neden peki?

İlk 4 gerekçe hiç hesaba katılmadığı için. Sigara içmek Evrensel Gelenek/ moda haline getirildiği için. Sigara doğal ve zorunlu ihtiyaç değil, apaçık bir zehirdir!

Kendim 20 yıl sigara kullandım. Bu gerekçeleri hissetmeye başladığımda kolayca bırakmaya karar verdim. BİBSON® YÖNTEMİ’ni geliştirerek insanların bırakmasına da yardımcı oluyorum. Yıl 1992, bugüne kadar içmek için hiçbir gerekçe olmadı. Sigarasız hayat şahane!

Siz bunlara ilave gerekçeler de bulun. O kadar çok ki…

İçme ve bırakma gerekçelerini hissederek karşılaştırın. Bilinçaltınızda bırakmak galip gelir… Bir gün mutlaka!