ALIŞKANLIĞI BIRAKMA AŞAMALARI

Sigara Alışkanlığını bırakmak, 3 aşamalı bütünsel bir süreçtir.

  1. Aşama: DEĞİŞİME KARAR VERME SÜRECİ
  2. Aşama: ESKİ ZİHİN KODLARININ İPTAL SÜRECİ
  3. Aşama: YENİ KODLARA UYUM SÜRECİ

Eğer sigara Alışkanlığını SORUNSUZ bırakmak istiyorsanız; bu aşamaların her birinde Ne zaman, Neyi, Niçin, Nasıl yapacağınızın bilincinde olarak hareket etmelisiniz. Çünkü bu süreçte Zihnin Fabrika Ayarları yeniden yapılacaktır. Sonuç ve başarı buna bağlıdır.

(“Bir anda bırakmaya karar verdim, OLDU BİTTİ. Aşama, süreç, falan da neymiş…” diyerek bir anda sigarayı bırakan insanlar yok değil. BİBSON® YÖNTEMİ, bunu yapamayanlar ve Alışkanlığı SORUNSUZ bırakmak isteyenler içindir.)

 

Şimdi, bırakmanın 3 aşamasında NE yapmak gerektiğini kısaca ele alalım.

  1. Aşama: DEĞİŞİME KARAR VERME SÜRECİ

Bu aşamada neler netleşmelidir?

  • Sigarayı değil, “Alışkanlığı” bırakmaya odaklanın. Doğru olan budur.
  • Alışkanlığı neden bırakmanız gerektiğine kendinizi ikna edin. Tam motive olun.
  • Bırakırken ve sonrasında karşılaşabileceğiniz zihinsel durumlarda NE yapacağınızı belirleyin. Bırakma sürecini nasıl yöneteceğiniz açık ve net olmalıdır. Aksi halde endişe hisseder, bırakma kararını erteler, vazgeçersiniz. Alışkanlık devam eder.

Tiryakilerin %95’i buraya takılır kalır. Bunun sebebi, ikinci ve üçüncü aşamayla ilgili belirsizliklerdir. Yöntemin yararı bu aşamaları kolaylaştırmasıdır.

  • Kendi bildiğiniz gibi mi, yoksa dış bir yöntem desteğiyle mi bırakacağınıza karar verin.
  • Eğer bir yöntem desteği gerekiyorsa, bu hangisi olacak? Var olan yöntemler hakkında, detaylı bilgi ve fikir edinin. Emeğiniz ve paranız havaya gitmesin.
  • İkinci aşama için tarih belirleyip değişimi başlatın.

Değişime Karar Verme Süreci işin %5’lik kısmıdır, ancak kıvılcım etkisi vardır. Merak, kaygı, kendini sınama, sorgulama gibi zihinsel aktiviteler başlatır.

Seçeceğiniz yöntem, Sizi bu aşama için hazırlayıp desteklemelidir. Eğer böyle bir ön hazırlık ve destek hizmeti yoksa, yöntemde boşluklar VAR demektir.


  1. Aşama: ESKİ ZİHİN KODLARININ İPTAL SÜRECİ

Her Alışkanlığın, Zihnin Bilinçaltı Bölümünde kendi Çalışma Kodları (işleyiş şeması, tetikleme kuralları ve eklenti dosyaları) bulunur. Kişisel şifrelenmiş bu Kodlar, küçük yaşlardan itibaren farkında olmadan oluşmuşlardır. Sigara içme isteğini oluşturan ve Alışkanlığın devam etmesini sağlayan bu Çalışma Kodlarıdır. Bunlar Bilinçaltından iptal edildiği/ temizlendiği andan itibaren, sigara içme isteği azalarak YOK OLUR. Bırakma işinin özü de budur.

BİBSON® YÖNTEMİ’nin mucizevi etkisi ve marifeti bu aşamada kendini gösterir. Alışkanlığın tüm zihinsel dosyaları (ortalama 12-18 tanedir) işin Uzmanıyla birlikte gözden geçirilir. Alışkanlığı başlatan ve devam etmesini sağlayan, bazen de bırakılmasını engelleyen Bilinçaltı Kodların (BİB’ler ve DİK’ler) hepsinin iptal edilmesi sağlanır.

Bir yandan Eski Çalışma Kodları iptal edilirken, bir yandan da eski Alışkanlığın boşluğunu dolduracak yeni Çalışma Kodları oluşturulur. Eğer bu yapılmaz ya da yapılamaz ise; “Yoksunluk Belirtileri” tabir edilen kaçamak arayışları oluşur.

Bu nedenle bu aşamada öğrenilmesi ve kazanılması gereken en önemli BECERİ; Bilinçaltından gelen içme isteklerini anında etkisizleştirerek, Zihni rahatlatmayı sağlamaktır. O zaman Yoksunluk Belirtileri yaşanmaz.

İşin inceliği ve ustalığı; bütün bu işlemlerin birkaç saat içinde takıntısız ve kesintisiz olarak tamamlanmasındadır. Neden?

Çünkü Zihin ışık hızında çalışır. Eğer yeni Çalışma Kodu oluşturulma işlemleri uzuyorsa; iptal edilen eski Kodlar sanki halâ geçerliymiş gibi istek yaratmaya devam eder. Bırakma kararı sorgulanır, şüphe ve güvensizlik başlar. Başarı inancı negatife döner.

Bu ikinci aşama; ZİHİN ortamında gerçekleşen, AKIL “Mantık Süzgeci”nde doğrulanıp onaylanan, sonucu BELLEK Bankasına an be an kaydedilen bilinçli düşünsel operasyonlardır. “Alışkanlığın kafada bırakılması”, bu kesintisiz içsel operasyon sonucunda gerçekleşir. Aynen bir ameliyatın aralıksız yapılıp bitirilmesi gibidir. Yarım bırakılamaz.

Bütün bu işlemlerin birkaç saat içinde usulüne uygun şekilde gerçekleşmesini sağlayan BİBSON® YÖNTEMİ, Hızlı ve Aktif Değişim sağlayan Zihinsel bir yöntemdir. Etkisi ve güvenirliği buradan kaynaklanır.

  1. Aşama: YENİ KODLARA UYUM SÜRECİ

İkinci aşama ile birlikte rahat nefes alma dönemi başlar. Sigara içmenin tüm olumsuz etkilerinden kurtulmanın ilk işaretleri yüzleri güldürür.

ANCAK… “Sigara içme isteği” oluşturmaktan sorumlu eski BİB’ler, geçerliği iptal edilmiş olmasına rağmen (teknik olarak Bellekten silinemediği için (Bellek Mucizesi)); Doğal Serbest Çağrışım şeklinde, eski sigara içme durumlarında hatırlatma/ anımsatma/ tetiklemeler yapar. Tüm Alışkanlık değişimlerinde beklenen doğal bir durumdur bu.

Sevindirici haber! Bu tetiklemeleri etkisiz hale getirmek mümkündür. Daha ikinci aşamada bunun bol bol pratiği yapılmış oluyor zaten.

(Tetiklenmelerin nasıl kendiliğinden etkisizleştiği, Başbakan Sayın Mesut Yılmaz tarafından şöyle ifade edilmişti: “Açıkçası, yöntemin etki mekanizmasını halâ çözmüş değilim, ama etkili olduğu ortada. İçmek aklıma geldi, ama hiç canım istemedi.” 1997)

Yeni Kodlara Uyum Süreci, Zihnin dosya güncellemesi yaptığı ortalama üç (3) haftalık süredir. Bırakma kararınızın ne kadar isabetli ve doğru bir karar olduğunu, bir kez daha anlamanız ve geri dönüş yolunu kapatmak için doğal olarak yaşanan bir süreçtir.

Her aşamada en büyük dayanak ve desteğiniz, seçtiğiniz bırakma yöntemi olacaktır. İşte BİBSON® YÖNTEMİ’nin farkı ve avantajı, bütün bunlara Sizi içsel olarak hazırlamasıdır.

Sağlığın değerini, onu kaybetmeden bilin!